جایگاه خدمت و خدمتگزاری در نظام جمهوری اسلامی
از زبان امام راحل (ره)
با یک جمع بندی مختصر در سخنان امام راحل (ره) به نکات عمدة ذیل واقف خواهیم شد :
1- اولی بودن خدمت گزاری در مقایسه با رهبری
در جملات امام راحل(ره) برتری خدمت به مردم ، بر بالاترین موقعیت یک حکومت (رهبری) استنباط می شود و زمینة تفکر و تدبر را فراهم می آورد که چگونه مراد و مرشدی در منتهای آگاهی و دانائی به این فیض بزرگ تمسک داشته است ، و اگر رهبری مردم را پذیرفته است ، به آن دلیل است که آن را در مسیر خدمت و خدمتگزاری به خدا و مردم یافته است ،و حتماً پذیرش رهبری بدون خدمت به مردم ، مورد نفرت آن بزرگوار بوده است .
2- خدمتگزاری زمینه ساز سعادت و موفقیت جوامع بشری است .
دلیل مهمی که آن سفر کردة عاشق ، به خدمت مردم و مستضعفین داشت ، سعادت و موفقیتی است که نصیب حکومت ها و جوامع خواهد شد ، چنانچه بارها در دعای خالصانة خود سعادت ملت را از خداوند بزرگ درخواست نموده و دولت ها را به خدمت مردم ترغیب نموده است .
3- خدمت به بندگان خدا بمنزلة یک عبادت بزرگ
امام راحل (ره) خدمت را همواره یک توفیق تلقی نموده است و از مسئولین خواسته است عنایت خاصی به این توفیق داشته باشند ، تا جائی که اتاق کار مسئولین خدمتگزار را عبادتگاه معرفی نموده است و در جهت حفظ این عبادتگاه و ره توشه های خدمت مسئولین به امت ، تذکرات ظریفی داشته است .
4- قابل محاسبه نبودن ارزش خدمتگزاری
امام راحل (ره) ارزش خدمتگزاری را آن چنان والا و گرانقدر می دانند که محاسبة ارزش آن را فقط و فقط مختص ذات احدی دانسته بگونه ای که در صورت فهم این مسئله تمام اعمال و رفتار آدمی باید رنگ و رونق خدمت و خدمتگزاری یافته باشد تا مورد توجه خداوند قرار گیرد و وعده های راستین خداوندی را محقق سازد .
5- موظف شدن حکومت ها به خدمت کردن برای مردم
تذکرات امام راحل(ره) به مسئولین وقف کردن فرصت ها برای خدمت کردن به اسلام ، جمهوری اسلامی و مردم است که در این راستا خدمت به محرومان و مستضعفان ، خاص شده است ، تا شاید رحمت و مساعدتی که به نام اسلام و توسط مسئولین مسلمان این کشور صورت می گیرد ، نقطة امیدی برای محرومان و مستضعفان جامعه به حساب آید و بصورتی بتوانند تالیف قلوب مردم را روش خود قرار داده ، در جهت توسعة اسلام گام مؤثری داشته باشند.