طبس مسینا از دهستانهای بخش درمیان است که از مجموع 105 روستای آن فقط 82 روستای آن سکنهدار هستند. مورخین برای اینکه طبس مسینا که در شرق بیرجند وبافاصله 130 کیلومتری قرار دارد با طبس گیلکی که در جنوب غربی بیرجند و با فاصله 280 کیلومتری واقع است، اشتباه نشود، اولی را به ملاحظه اینکه در آن عناب فراوان میروید به طبس عناب و دومی را به طبس خرما معرفی کردهاند. درحال حاضر طبس خرما یا گلیکی صرفاً بهنام طبس موسوم است. طبس مسینا در شرق با افغانستان هم مرز میباشد.
طبس مسینا بهدلیل اینکه بر سر راه سیستان وکرمان قرار دارد از موقعیت ترانزیت برخوردار است. تاریخ بیهقی که در نیمه قرن ششم تألیف شده چنین مینویسد که: حضرت علیبن موسیالرضا )ع( به سال 202 هجری از راه طبس مسینا به خراسان آمده و در آنجا نزول فرموده است )بهارستان صفحه 21).
طبس مسینا در تمام دوران تسلط اسماعیلیان برقهستان از پایگاههای مهم ومستحکم این فرقه محسوب میشده و اسماعیلیان در قلعه مستحکم طبس مسینا مسقر بودهاند. این قلعه تا حدود یکصد سال پیش، از وضعیت خوبی برخوردار بوده، لیکن درحال حاضر در وضع مطلوبی نمیباشد. )نقل قول از شادروان فاروق فرقانی و بازدید شخصی(.